Το setup γίνεται στα μέτρα σας.

Κάθε μουσικός έχει τις ιδιαιτερότητές του, τα δικά του παικτικά χαρακτηριστικά.

Δεν είναι λογικό μία και μόνο ρύθμιση -ακόμα και όταν μιλάμε για το ίδιο ακριβώς όργανο- να είναι η βέλτιστη για οποιονδήποτε κιθαρίστα.

Προφανώς, οι γενικές αρχές του setup πρέπει να διατηρούνται. Από εκεί και πέρα, πρέπει να λαμβάνεται υπόψη ο ίδιος ο μουσικός. Άλλη προσέγγιση θα υπάρχει για έναν κατεξοχήν «ρυθμικό» κιθαρίστα και άλλη για έναν «lead». Άλλες ρυθμίσεις θα τονιστούν όταν πρόκειται για “σκληρό” παίξιμο με μεγάλα bends και άλλες σε γρήγορα παιξίματα στα χαμηλά τάστα.

Για εμένα δεν έχει νόημα να αφήσετε την κιθάρα σας βιαστικά και να περάσετε να την πάρετε μετά από δύο μέρες, λέγοντας απλά ποια μάρκα χορδών προτιμάτε. Μέσα από μια σύντομη συζήτηση για το τι θέλετε και μετά από μερικά λεπτά παιξίματος, θα μου δώσετε να καταλάβω πώς να προσεγγίσω το setup της δικής σας κιθάρας, ώστε να ανταποκρίνεται σαν να είναι προέκταση των χεριών σας.

Σεβασμός και προσοχή σε όλα τα όργανα

Υπάρχουν όργανα για όλες τις τσέπες. Το ρητό «ό,τι πληρώνεις παίρνεις» πολύ συχνά (όχι πάντα, βέβαια) επιβεβαιώνεται και ένα ακριβό όργανο συνήθως παίζει καλύτερα από ένα αρκετά φθηνότερο. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι μια όχι τόσο ακριβή κιθάρα δεν έχει δυνατότητες που θα πρέπει να τις εκμεταλλεύεται και να τις αναδεικνύει ένα σωστό setup ή μια προσεγμένη επισκευή. Για αυτόν τον λόγο, αλλά κυρίως διότι έχω απεριόριστο σεβασμό στον οποιονδήποτε εμπιστεύεται την Τέχνη μου και πληρώνει τις υπηρεσίες μου, προσέχω κάθε δουλειά που αναλαμβάνω το ίδιο ακριβώς: δίνω το 100% της προσοχής και της γνώσης μου, είτε πρόκειται για πανάκριβο όργανο ενός καταξιωμένου επαγγελματία είτε ένα απλό ασιατικής προέλευσης, ενός αρχάριου μαθητή. Είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν πολλοί που έχουν βιώσει την κακής εμπειρία της «διαφορετικής» αντιμετώπισης από τον τεχνίτη, απλώς επειδή δεν είναι «του χώρου» ή επειδή η κιθάρα τους δεν είναι ακριβή. Θεωρώ τέτοιες νοοτροπίες απαράδεκτες – πρώτα σε ανθρώπινο επίπεδο και δευτερευόντως σε επαγγελματικό.

2 χρόνια εγγύηση σε επισκευές σπασιμάτων

Ειδικεύομαι στην επισκευή σπασιμάτων παντός τύπου (link σε case study και φωτογραφίες). Η πείρα και  τεχνογνωσία μου στον συγκεκριμένο τομέα μου δίνει τη δυνατότητα να προσφέρω σε κάθε τέτοια επισκευή διετή εγγύηση.

Σκέφτεστε να αλλάξετε μαγνήτες; Προσέξτε αυτό!

Η πολύχρονη ενασχόλησή μου με την κιθάρα, ως τεχνίτης αλλά και ως μουσικός, μου δίνει την ευχέρεια να έχω άποψη για μια μεγάλη γκάμα μαγνητών, τόσο σαν αυτόνομο εξάρτημα, όσο κυρίως και σε συνδυασμό με διάφορους τύπους κιθαρών.

Έχοντας λοιπόν δοκιμάσει πολλούς τέτοιους συνδυασμούς, θέλω να βοηθήσω όποιον ενδιαφέρεται να αναβαθμίσει τον ήχο του, να κάνει τη δυνατόν σωστότερη επιλογή. Έχοντας υπόψη πολλές εναλλακτικές για την ίδια ηχητική προσέγγιση, μπορώ να προτείνω ένα άλλο σετ μαγνητών με ίδιο ή και καλύτερο αποτέλεσμα, συχνά με μικρότερο κόστος. Να συμβουλέψω δηλαδή κάποιον που δεν έχει γνώση όλης της αγοράς και των μυστικών των μαγνητών.

Στην περίπτωση που ο πελάτης δεν μείνει ευχαριστημένος από την εναλλακτική λύση που του πρότεινα, αναλαμβάνω χωρίς καμία απολύτως χρέωση (ούτε εργασίας ούτε προφανώς των μαγνητών) να αφαιρέσω τους μαγνήτες που μπήκαν με δική μου προτροπή και να τοποθετήσω αυτούς που ήθελε εκείνος εξαρχής, δίνοντάς του έτσι τη δυνατότητα να κάνει ουσιαστικά μία δοκιμή χωρίς να έχει το παραμικρό ρίσκο.

 

Βρίσκουμε λύση – κανένα όργανο δεν πετιέται

Έχει τύχει πολλές φορές να μου φέρουν κάποιο όργανο το οποίο δεν μπόρεσε να επισκευάσει ο τεχνίτης στον οποίο απευθύνθηκε προηγουμένως ο κάτοχός του. Ο λόγος; Δεν υπάρχει πλέον στην αγορά το απαραίτητο ανταλλακτικό.

Αν πράγματι ισχύει αυτό, θα πρέπει να δοθεί μία λύση που θα παρακάμπτει το πρόβλημα, αλλά θα δίνει στο όργανο τη λειτουργικότητα, την αξιοπιστία και τον ήχο που θα είχε χρησιμοποιώντας το αυθεντικό ανταλλακτικό.

Η φιλοσοφία μου είναι πως «όλα φτιάχνονται, δεν πετιέται τίποτα». Μιλάμε για μουσικά όργανα, όχι για ιατρικά μηχανήματα. Προφανώς και το αυθεντικό ανταλλακτικό είναι αυτό που θέλουν όλοι, αν όμως δεν υπάρχει ή αν είναι απαγορευτική η τιμή του; Το παν είναι το όργανο να παίζει σωστά και να το ευχαριστηθεί ο κάτοχός του. Αν μου δώσετε τη συγκατάθεσή σας, θα βρω λύση και για περιπτώσεις που φαίνονται «χαμένες».

Δείτε για παράδειγμα την κιθάρα της φωτογραφίας της οποίας είχε χαλάσει το τρέμολο, που πλέον είχε καταργηθεί από την αγορά.

 

 

 

Προσωπική επαφή

Μπορεί να ακούγεται τετριμμένο, αλλά είναι κάτι που όποιος επισκεφθεί την Toneworks θα το διαπιστώσει από το πρώτο λεπτό: Ο πελάτης αντιμετωπίζεται με φιλικότητα και απλότητα, χωρίς να νιώθει την υποχρέωση να κάνει κάποια αγορά. Δεν είναι τυχαίο πως όλοι ανεξαιρέτως οι μουσικοί που έχουν επισκεφθεί το εργαστήριο/κατάστημα, έχουν διατηρήσει φιλικές σχέσεις μαζί μου και εκτός της μόνιμης συνεργασίας που αναπτύσσεται μεταξύ μας, πολλοί από αυτούς έχουν βρει το στέκι τους για συζήτηση και δοκιμές οργάνων! Διαβάστε τι λένε ευχαριστημένοι μουσικοί που με εμπιστεύονται!